Aktuelnosti

/   aktuelno.info     Local   / Srpski  

2019-10-18 12:08:54

Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru.

Na statutu koji je Kolar predao Penavi naslov je bio ispisan ćiriličnim pismom, dok je podnaslov na latinici na kome piše Da se bolje razumemo , što je i naslov kampanje Srpskog narodnog vijeća koja ima za cilj skidanje stigme sa ćirilice, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ovo smatram činom agresije o kojoj sam pričao, a koja dolazi u režiji Srpskog narodnog vijeća, Milorada Pupovca i SDSS-a u Vukovaru , rekao je Penava i poručio Kolaru da ga je duboko uvredio.

Kako je rekao, Kolar je tim činom pogazio sav napor i trud u procesu mirne reintegracije.

Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspeli 1991., da uvedete ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva deca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosrpske agresije juče, danas, sutra svim sredstvima! , rekao je Penava.

Kolar je na to, kako se navodi, optužio Penavu da ne može da prihvati trećinu stanovništva u Vukovaru, a zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković ocenio da je sednica gradskog veća organizovana kao suđenje srpskoj zajednici, pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru, ali i u celoj Hrvatskoj .


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
vukovara bacio statut nazvao vukovaru kolar http html uvredom1058296 cirilici rekao televizija


User comments