Aktuelnosti

/   aktuelno.info   / Srpski  

2019-10-18 19:08:19

Pehar je danas stigao na beogradsku Marakanu nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) priznala Crvenoj zvezdi, kao i ostalim pobednicima Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine, titulu najboljeg na planeti, što zvanično nije bilo sve do 27. oktobra 2017.

Do tada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej šampiona sveta, već samo sponzorski, pa su navijači Zvezde dobili priliku da se slikaju sa njim ispred klupskog muzeja.

Do početka večerašnje utakmice sa pristalicama, ispred trofeja, družiće se legende Crvene zvezde Dragan Džajić i Ratomir Dujković.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom od 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Darko Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
sveta prvaka zvezdinom trofej http zvezde crvene html stadionu1058262 izlozen ispred tokiju
User comments