Aktuelnosti

/   aktuelno.info   / Srpski  

2019-11-18 09:05:13

Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;

Ne dešava se baš često da engleski novinari staju u zaštitu Srbije, ali se upravo jedan takav slučaj desio i to zbog ponašanja navijača reprezentacije Engleske na gostovanju u Prištini.

Tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između tzv. reprezentacije Kosova i Engleske, zabeleženo je na više mesta kako gostujući i domaći navijači zajedno pevaju vređajući Srbe.

Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;Utakmica tzv. Kosovo - Engleska

Sem Strit, engleski novinar koji na društvneim mrežama ne skriva da voli Votford, Brazil, Srbiju i Argentinu , objavio je jedan takav snimak na kome se vide Englezi kako pevaju Srbija je izudarana/razbijena gde god da se pojavi . Na drugim snimcima, uvodne reči su Srbi su kopilad , ali onaj prvopomenuti pomenuti Strit je prokomentarisao na sledeći način:

Snimljeni su. I to na stadionu. Pretpostavljam da će UEFA naterati Engleze da prvi meč EURO2020 na Vembliju odigraju iza zatvorenih vrata, ili se rasizmom naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi? .

On je tome dodao i sledeće:

U četvrtak je golman Kosova* Arijanet Murić optužio navijače Češke da su ga rasno ugrožavali, ali BEZ DOKAZA. Čak je i rekao: 'Rasistički su me prozivali, ali ne znam šta su govorili'. Danas imamo video-dokaz .

Potom je dopisao i način na koji svi zainteresovani mogu da mreži FARE , koja se u saradnji sa UEFA bori protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu, prijave ovaj događaj iz Prištine.

Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;Utakmica tzv. Kosovo - Engleska

Na komentare pojedinih engleskih navijača da je gostoprimstvo na Kosovu bilo divno i da ne treba preterivati i praviti senzacionalizam gde mu nije mesto, jer ovde nikakvog rasizma nije bilo, već uobičajene pesme u kojoj se umesto 'Srbija' koriste i imena klubova ili drugih reprezentacija', Sem Strit je odgovorio ovako:

A to se radi uz ovu gestikulaciju (dvoglavog) orla? (Koji koriste zagovornici stvaranja tzv. Velike Albanije, na teritorijama obližnjih država). Pa, da su Englezi otišli u Moskvu, popili nekoliko pića sa Rusima, podigli zastavu Ruske Imperije i fotografije Putina i zapevali 'Ukrajinci su razbijeni gde god da se nađu', da li bi i to bilo samo o fudbalu? , upitao je ovaj engleski novinar.

Pogledajte još:

HVALA ŠTO STE NAM POMOGLI U RATU : Pogledajte kako su na Kosovu dočekali Engleze /VIDEO/

SKANDAL NA KOSOVU! Pijani Englezi i Albanci vređali Srbiju /VIDEO/

FUDBALERI TZV. KOSOVA GA NAPADALI, ALI JE ISTRAJAO! Čuveni Đanluka Roki je učinio ono zbog čega će ga Srbi VEČNO POŠTOVATI!

Pratite Blicsport i na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram.

Pogledajte još Blicsport vesti o fudbalu.

BONUS VIDEO: Maradona: Fudbalsko božanstvo


sport.blic.rs
novinar zbog engleski fudbalengleski vredjanjeq9zrg9k navijaci kosovo srbija rsfudbalevropski blic sport https


User comments